L’Agència Catalana de l’Aigua titlla “d’improbables” les restriccions domèstiques a l’àrea metropolitana de Barcelona

El director de l'entitat pública, Samuel Reyes, ha assegurat que l'estratègia de l’organisme és insistir en la responsabilitat civil

Ciutadà rentant-se les mans (Pixabay)
Ciutadà rentant-se les mans (Pixabay).

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet una crida a la calma. Les restriccions domèstiques d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona són “improbables” aquest any i el que ve i la situació no és tan alarmant com la del 2008, quan es va haver de portar aigua amb vaixell. Així ho ha explicat el director de l’organisme públic, Samuel Reyes, a una entrevista avui, dissabte 26 de novembre, al canal 3/24.

Ha assegurat que la reducció de consum d’aigua a les cases serà un element clau per no arribar a aquests escenaris: “Si els 5 milions de persones que viuen a l’àrea metropolitana estalvien 10 o 20 litres d’aigua al dia, aquest és un altre recurs que tenim”. Ha informat que l’entitat sap que hi ha municipis catalans que usen diàriament uns 250 litres d’aigua per persona.

L’estratègia de l’ACA és insistir en la responsabilitat civil i no realitzar restriccions. “És molt difícil que això succeeixi a l’àmbit metropolità. Almenys durant tot el 2023, podem dir que és improbable”, ha indicat. Ha afirmat que és “improbable” fins i tot si no plogués ni una gota l’any que ve. Tot i així, l’ACA preveu que hi haurà un febrer plujós.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.