Quin polític no ha volgut participar en la sèrie documental dels Pujol?

Jordi Pujol a la comissió parlamentària d'investigació de la corrup
Jordi Pujol a la comissió parlamentària d'investigació de la corrupció d'ell i la seva família

Ahir dijous va estrenar-se a HBO Max la sèrie documental sobre els Pujol, La Sagrada Família. El cineasta David Trueba, director de la producció, la definia dimecres a RAC1 com “un intent de posar ordre i equilibri al retrat de la personalitat i la peripècia política de Jordi Pujol“. Per fer-ho, a la sèrie surten “un mosaic de visions i d’opinions”, com ho defineix Trueba. Això no obstant, no hi són tots. Algunes persones, reconeix el director, no han volgut participar-hi per “no trepitjar fang”. Entre aquestes, destaca l’expresident de la Generalitat i deixeble de Pujol, Artur Mas, que va declinar l’oferta de donar la seva visió del personatge, no volent, en definitiva, com diu Trueba, “trepitjar fang”.

De fet, el silenci sobre les ombres de Pujol i la seva família és un dels temes centrals de la sèrie documental. “Als anys 80 hi havia una cosa més important que la veritat: l’estabilitat. Després de les grans crisis, en canvi, la gent està més per la veritat i no té tanta por”, ha asseverat Trueba.

“La corrupció a Catalunya té molt a veure amb l’estat espanyol: amb una coincidència d’interessos, de persones, de pactes… Això complica encara més les coses, perquè hi ha un moment que l’Estat és partidari d’ocultar la corrupció”, ha puntualitzat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.