Llum verda del Congrés a derogar el delicte de sedició

També es manté l'opció a reformar el delicte de malversació

Pedro Sánchez

El Congrés dels Diputats ha fet aquesta matinada de divendres el seu primer pas per derogar el delicte de sedició. Els vots del PSOE, Unidas Podemos, ERC, Bildu i PNB han permès que ara el text presentat per les dues formacions que conformen el govern espanyol iniciï el seu tràmit parlamentari per derogar el delicte i reformar el Codi Penal de manera que s’incloguin els desordres públics agreujats. La votació d’aquest text s’ha produït ben avançada la nit.

Tant Junts com la CUP, però, finalment s’han abstingut a la votació. La iniciativa serà tramitada, i amb caràcter d’urgència segons la pretensió de l’Executiu.

La votació d’aquest divendres no implica que es derogui la sedició. Ha significat senzillament l’inici del tràmit parlamentari perquè la proposició de llei de PSOE i Podemos tiri endavant. A partir d’ara comença el període per presentar esmenes. Així mateix, es calcula que l’aprovació definitiva de la modificació del Codi Penal es pot produir cap a finals d’any. També ha quedat oberta l’opció a reformar el delicte de malversació.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari