Llum verda del Congrés a derogar el delicte de sedició

També es manté l'opció a reformar el delicte de malversació

Pedro Sánchez

El Congrés dels Diputats ha fet aquesta matinada de divendres el seu primer pas per derogar el delicte de sedició. Els vots del PSOE, Unidas Podemos, ERC, Bildu i PNB han permès que ara el text presentat per les dues formacions que conformen el govern espanyol iniciï el seu tràmit parlamentari per derogar el delicte i reformar el Codi Penal de manera que s’incloguin els desordres públics agreujats. La votació d’aquest text s’ha produït ben avançada la nit.

Tant Junts com la CUP, però, finalment s’han abstingut a la votació. La iniciativa serà tramitada, i amb caràcter d’urgència segons la pretensió de l’Executiu.

La votació d’aquest divendres no implica que es derogui la sedició. Ha significat senzillament l’inici del tràmit parlamentari perquè la proposició de llei de PSOE i Podemos tiri endavant. A partir d’ara comença el període per presentar esmenes. Així mateix, es calcula que l’aprovació definitiva de la modificació del Codi Penal es pot produir cap a finals d’any. També ha quedat oberta l’opció a reformar el delicte de malversació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.