Josep Borrell defensa que al delicte de sedició només “se li canvia el nom”

'Mr. PESC' diu que "és més fàcil dir com acabar amb la guerra d'Ucraïna" que dir com solucionar el procés independentista

L’alt representant de la Unió Europea per Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha afirmat que amb la modificació que s’està fent al Congrés dels Diputats del delicte de sedició només hi ha un canvi de nom, per separar dos delictes diferents. El conegut com a Mr. PESC, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE, ha afirmat que “se li canvia el nom, però l’essència no desapareix” dels fets punibles pels qui cometin aquests delictes.

Josep Borrell afirma que amb la modificació del delicte “no s’està dient que el que era delicte ja no ho és”, i que “el que s’està intentant fer és organitzar bé, millor, la separació del que són els delictes contra l’ordre constitucional del què són delictes contra l’ordre públic”.

Borrell ha defensat el diàleg entre l’independentisme i els qui defensen la integritat de l’Estat. Borrell ha ironitzat que per a ell li és “gairebé més fàcil dir com acabar la guerra d’Ucraïna, que això”, en referència al fet de donar una solució a les demandes dels qui reclamen la independència de Catalunya.

En aquest sentit, Josep Borrell ha afirmat que s’ha demostrat que el procés independentista va explicar una història als catalans que era “falsa”, Borrell ha recordat que quan els líders independentistes van dir que “Europa ens obriria els braços i tothom estaria esperant per acollir la república catalana independent, ha quedat clar que Europa no s’apunta, ni aprova, ni suporta cap procés unilateral”.

El màxim responsable d’Exteriors i Seguretat de la UE també ha afirmat que el president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, “comença a entendre” que per canviar les “regles del joc s’ha de fer respectant les regles del joc”. En aquest sentit, Borrell ha reblat que els independentistes “desgraciadament, per entendre-ho, han hagut de passar per un procés”.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari