Roures va mentir al Parlament i no li ha comunicat el sou de Rahola al programa ‘FAQS’

El 28 d’octubre va assegurar a la Comissió de Control de la CCMA que entregaria el salari de la comentarista “en una setmana” però no ho ha fet quasi un mes després

Jaume Roures i David Pérez, a la comissió de control de la CCMA, el 28 d'octubre, quan el directiu de Mediapro va dir que comunicaria el sou de Pilar Rahola al 'FAQS' en una setmana

L’administrador de Mediapro, Jaume Roures, no ha fet arribar al president de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), David Pérez, els honoraris que pagava aquesta empresa a Pilar Rahola per les seves col·laboracions al programa de TV3 FAQS. Roures es va comprometre, el divendres 28 d’octubre, a entregar aquesta informació a Pérez la setmana posterior. El president de la Comissió ha explicat aquest matí que “a data d’avui no m’ha arribat cap informació” sobre aquesta qüestió. “Esperarem i en cas que ens arribi ho tramitarem”, ha dit. Ha passat quasi un mes des de que el directiu de Mediapro va assumir el compromís de donar a conèixer el salari de Rahola al programa que feia aquesta productora.

Diversos portaveus de l’oposició han reclamat reiteradament els honoraris de Rahola a FAQS i sempre s’han trobat amb la negativa per part de la CCMA a comunicar-los-hi. Beatriz Silva, de PSC-Units per Avançar, i Anna Grau, de Ciutadans, han demanat a la sessió d’avui de la Comissió de Control què se’n sabia de la promesa de Roures i el seu president els ha informat que el directiu de Mediapro ha incomplert la seva promesa. A preguntes de Grau, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha confessat que ella tampoc té aquesta informació. “Tenim el mateix interès que vosaltres a saber-ho”, ha dit.

En ocasions anteriors, l’aleshores presidenta de la CCMA, Núria Llorach, va buscar diverses excuses per no donar a conèixer els emoluments de Rahola al FAQS. Va arribar a dir que la CCMA no hi podia fer res perquè les productores privades no tenien l’obligació de fer públic quants diners paguen als seus treballadors. Al mateix temps, però, també deia que la CCMA feia auditories a les productores que contracta on constaven totes les seves despeses, inclosos, clar, els salaris dels empleats i col·laboradors.

La situació és tant esperpèntica que en una de les emissions de FAQS, Pilar Rahola va muntar un escàndol perquè un interlocutor, el periodista i advocat Josep Manuel Silva, li va demanar en directe quants diners cobrava per la seva participació al programa. Rahola es va negar a saludar Silva i li va tornar un llibre que li havia regalat abans de demanar-li el seu salari.

Semblava que el misteri que envolta la xifra de la nòmina de Rahola a FAQS estava a punt de resoldre’s després de la promesa de Jaume Roures en seu parlamentària. El misteri segueix aquí. La pregunta és ara saber perquè el directiu de Mediapro ha mentit al Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.