Puigdemont va ocupar l’escó a Eurocambra “probablement de manera il·legal”

El lletrat de l'Eurocambra diu que la institució "no ha rebut mai la notificació" de la JEC

  Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
  Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

  L’advocat que representa el Parlament Europeu, Norbert Lorenz, ha manifestat aquest divendres, davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que l’Eurocambra va permetre a l’expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí accedir al seu escó “probablement de manera il·legal”. Durant la segona vista del procediment per decidir sobre la immunitat dels eurodiputats, Lorenz ha defensat el comportament de l’Eurocambra i ha negat les acusacions d’imparcialitat.

  “El Parlament ha tractat correctament els demandants. El gener del 2020 se’ls va permetre ocupar el seu lloc al Parlament Europeu i com hem vist, per una sentència del Tribunal General, probablement de manera il·legal“, ha afirmat Lorenz. Un argument que sorpren perquè l’Eurocambra va permetre accedir a l’escó a Puigdemont, Comín i Ponsatí arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que considerava que Oriol Junqueras hauria d’haver estat reconegut com a eurodiputat des de la proclamació dels resultats electorals, sense necessitat de fer els tràmits que exigeix la legislació nacional, com jurar la Constitució a Madrid.

  Lorenz ha destacat que la institució “no ha rebut mai la notificació que els demandants hagin estat nomenats o elegits parlamentaris a Espanya”, coincidint així amb l’argumentació de la Junta Electoral Central (JEC), que manté que els dirigents independentistes no poden comptar amb la credencial d’eurodiputat si no van a la capital de l’Estat per acatar la Constitució. L’advocat Gonzalo Boye, en defensa dels eurodiputats independentistes, ha assegurat que Puigdemont, Comín i Ponsatí pateixen una “persecució política” i ha posat com a exemple la substitució del delicte de seducció pel de desordres públic agreujats.

  “És públic i notori que diversos ministres espanyols importants i el mateix president del Govern, el senyor (Pedro) Sánchez, han estat dient aquests darrers dies que el canvi en la legislació és per a obtenir l’entrega del senyor Puigdemont a Espanya”, ha argumentat Boye. La defensa dels eurodiputats independentistes ha acusat l’Eurocambra de no respectar els drets dels seus representats i ha demanat als magistrats del TGUE “que protegeixin els seus clients del mateix Parlament Europeu”. El lletrat de la institució, però, ha assegurat  que l’Eurocambra “va tenir un comportament extremadament obert i correcte amb els demandants” i ha assegurat que se’ls va aixecar la immunitat “de manera totalment correcta”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.