Puigdemont va ocupar l’escó a Eurocambra “probablement de manera il·legal”

El lletrat de l'Eurocambra diu que la institució "no ha rebut mai la notificació" de la JEC

  Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
  Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

  L’advocat que representa el Parlament Europeu, Norbert Lorenz, ha manifestat aquest divendres, davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que l’Eurocambra va permetre a l’expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí accedir al seu escó “probablement de manera il·legal”. Durant la segona vista del procediment per decidir sobre la immunitat dels eurodiputats, Lorenz ha defensat el comportament de l’Eurocambra i ha negat les acusacions d’imparcialitat.

  “El Parlament ha tractat correctament els demandants. El gener del 2020 se’ls va permetre ocupar el seu lloc al Parlament Europeu i com hem vist, per una sentència del Tribunal General, probablement de manera il·legal“, ha afirmat Lorenz. Un argument que sorpren perquè l’Eurocambra va permetre accedir a l’escó a Puigdemont, Comín i Ponsatí arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que considerava que Oriol Junqueras hauria d’haver estat reconegut com a eurodiputat des de la proclamació dels resultats electorals, sense necessitat de fer els tràmits que exigeix la legislació nacional, com jurar la Constitució a Madrid.

  Lorenz ha destacat que la institució “no ha rebut mai la notificació que els demandants hagin estat nomenats o elegits parlamentaris a Espanya”, coincidint així amb l’argumentació de la Junta Electoral Central (JEC), que manté que els dirigents independentistes no poden comptar amb la credencial d’eurodiputat si no van a la capital de l’Estat per acatar la Constitució. L’advocat Gonzalo Boye, en defensa dels eurodiputats independentistes, ha assegurat que Puigdemont, Comín i Ponsatí pateixen una “persecució política” i ha posat com a exemple la substitució del delicte de seducció pel de desordres públic agreujats.

  “És públic i notori que diversos ministres espanyols importants i el mateix president del Govern, el senyor (Pedro) Sánchez, han estat dient aquests darrers dies que el canvi en la legislació és per a obtenir l’entrega del senyor Puigdemont a Espanya”, ha argumentat Boye. La defensa dels eurodiputats independentistes ha acusat l’Eurocambra de no respectar els drets dels seus representats i ha demanat als magistrats del TGUE “que protegeixin els seus clients del mateix Parlament Europeu”. El lletrat de la institució, però, ha assegurat  que l’Eurocambra “va tenir un comportament extremadament obert i correcte amb els demandants” i ha assegurat que se’ls va aixecar la immunitat “de manera totalment correcta”.

  (Visited 127 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari