Anna Grau treu els colors a Sigfrid Gras pels insults i “puta Espanya” de treballadors de TV3

El director de la televisió pública reconeix que les vulneracions del Llibre d’Estil de la CCMA se’ls han anat de les mans i diu que ahir van crear una comissió per controlar-les

La diputada de Ciutadans Anna Grau parla amb el director de TV3, Sigfrid Gras, a la comissió de control de la CCMA

La diputada de Ciutadans Anna Grau ha deixat en evidència, aquest matí, a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la inoperància o la manca de voluntat dels dirigents de TV3, Catalunya Ràdio i la pròpia CCMA a l’hora de fer complir el llibre d’Estil que regeix el comportament dels treballadors de la casa.

Grau ha posat sobre la taula diverses piulades de redactors i col·laboradors de TV3 en els quals s’incompleix la normativa fixada pel manual d’ús del llibre d’estil que imposa que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Ha recordat que Jordi Eroles, que va ser durant molts anys redactor d’informació política a TV3, va tornar el 2 de novembre a la televisió pública després de ser durant uns mesos cap de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert i que el primer tuit que va fer en el nou destí –redactor d’edició al 324- va ser una crítica al cantant Joaquín Sabina. Comentant una informació sobre la seva propera actuació a Barcelona, va escriure “Per bombardejar-la?!?! O clavar-nos ganivetades a tots els catalans?!?!”.

Anna Grau també ha recordat al director de TV3, Sigfrid Gras una piulada reenviada pel càmera Àlex de Barreda, amb més de 30 anys a TV3, en que es llegia: “A mi el tàndem del President @KRLS i la Presidenta @LauraBorras és el que em representa. Perquè és el que lluita per una Catalunya lliure i justa”. O una altra d’Òscar Andreu, copresentador del programa Està passant, també del 2 de novembre, en què va dir: “Després de l’1-O l’estat espanyol només pot oferir repressió, genocidi cultural i tones de nacionalisme banal via selección, vuelta ciclista, goyas, masterchef, eurovisions, etc. I abans també”. “Poses TV3 o el Twitter (de treballadors seus) i et trobes “putes Espanyes” que et salten a la cara”, ha lamentat la diputada de Ciutadans.

Sigfrid Gras ha reconegut que aquesta qüestió se’ls ha anat de les mans i que ahir mateix el consell de govern de la CCMA havia creat una comissió per intentar controlar-la. “La intenció és que això no passi a TV3. Els controlarem, els reprendrem i prendrem les decisions que calgui”. Les denúncies per la tolerància de la CCMA amb els missatges que vulneren el seu Llibre d’Estil fa anys que es repeteixen. La nova direcció de la CCMA va ser elegida el març. Gras dirigeix TV3 des d’aleshores. Han trigat 8 mesos en crear una comissió per estudiar el descontrol dels missatges dels seus treballadors. Grau els ha recordat que a la comissió de control del Parlament “es ve a contestar, no a fugir d’estudi”.

(Visited 497 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari