Qui i per què reclama destitucions a Pere Aragonès?

Pere Aragonès i Meritxell Serret

El gir respecte a Israel efectuat pel Departament d’Acció Exterior de la Generalitat, d’ençà que Junts va deixar el govern i Meritxell Serret va assumir el càrrec de consellera, havia incomodat alguns proisraelians mediàtics de l’òrbita juntista, sobretot perquè s’ha descartat obrir un delegació a Tel-Aviv.

Però aquesta setmana la indignació s’ha desfermat arran de la difusió d’una campanya de recollida de signatures “per posar fi a l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv”, mitjançant el web Stopapartheid.cat, la qual mostra la Generalitat de Catalunya entre la seva desena de promotors.

La columnista proisraeliana Pilar Rahola s’ha fet ressò del que considera una “vergonya judeòfoba que promociona l’odi a tota una ciutat”, ha retret a l’executiu català que, d’aquesta manera, “potencien l’extremisme, alimenten el terrorisme i allunyen la pau”, i ha interpel·lat sobre la campanya a Serret. L’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) ha comentat sobre això que l’adhesió de la Generalitat a aquesta campanya “és un absolut escàndol”.

Exigim el cessament fulminant dels responsables del govern d’aquest repugnant acte de xenofòbia i odi institucional”, han publicat també a Twitter ACAI, que en considera responsable directe al director de l’Agència Catalana de Cooperació, Vicenç Margalef; la directora general de Cooperació, Yoya Alcoceba; la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret; i el president, Pere Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.