L’epidèmia de bronquiolitis continua disparada en menors d’un any

La incidència en nadons supera onades anteriors i s'eleva fins als 1.921 casos

  Un nadó

  Foto: @gencat

  Les urgències i les UCI dels hospitals catalans continuen saturades a causa de l’increment de casos de bronquiolitis, especialment en nadons menors d’un any. De fet, el virus ja se situa per sobre del llindar epidèmic molt alt i ha superat el pic de l’any 2019, tensant encara més els serveis de pediatria dels centres sanitaris.

  Segons les dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància de les Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts, la taxa de bronquiolitis en menors d’un any s’ha elevat fins als 1.921 casos. En el cas dels infants d’entre 1 i 2 anys, la incidència és de 367 casos per cada 100.000 habitants, i entre els menors d’entre 3 i 4 anys, de 32.

  Les onades de bronquiolitis anteriors a la covid-19 han assolit una incidència màxima de 1.200 casos per dia. En aquests moments, però, el virus ja ha superat aquestes xifres i se situa entorn uns 1.200 a 1.400 casos diaris, tot i que encara no ha arribat al pic. Els experts preveuen que aquest arribi la setmana vinent, cap al dimarts 29 de novembre, però desconeixen quin serà el sostre de casos d’aquesta onada, que ha començat un mes abans que les anteriors a la covid.

  (Visited 34 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari