L’epidèmia de bronquiolitis continua disparada en menors d’un any

La incidència en nadons supera onades anteriors i s'eleva fins als 1.921 casos

  Un nadó

  Foto: @gencat

  Les urgències i les UCI dels hospitals catalans continuen saturades a causa de l’increment de casos de bronquiolitis, especialment en nadons menors d’un any. De fet, el virus ja se situa per sobre del llindar epidèmic molt alt i ha superat el pic de l’any 2019, tensant encara més els serveis de pediatria dels centres sanitaris.

  Segons les dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància de les Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts, la taxa de bronquiolitis en menors d’un any s’ha elevat fins als 1.921 casos. En el cas dels infants d’entre 1 i 2 anys, la incidència és de 367 casos per cada 100.000 habitants, i entre els menors d’entre 3 i 4 anys, de 32.

  Les onades de bronquiolitis anteriors a la covid-19 han assolit una incidència màxima de 1.200 casos per dia. En aquests moments, però, el virus ja ha superat aquestes xifres i se situa entorn uns 1.200 a 1.400 casos diaris, tot i que encara no ha arribat al pic. Els experts preveuen que aquest arribi la setmana vinent, cap al dimarts 29 de novembre, però desconeixen quin serà el sostre de casos d’aquesta onada, que ha començat un mes abans que les anteriors a la covid.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.