La Generalitat adverteix que els episodis de sequera seran “més llargs i intensos”

El Govern català decreta l'alerta en 514 municipis de 27 comarques, afectant el 80% de la població

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera (Rubén Moreno)
  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera (Rubén Moreno)

  Foto: Govern (Rubén Moreno)

  La Comissió Interdepartamental de Sequera s’ha reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat en una trobada presidida pel cap de l’executiu català, Pere Aragonès, en la qual s’ha acordat ampliar l‘alerta per sequera a un total de 514 municipis de Catalunya pertanyents a 27 comarques, territori on viuen 6,7 milions d’habitants, el 80% de la població. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit que la sequera ha vingut per quedar-se, i ha demanat als ciutadans canviar els hàbits de consum d’aigua.

  En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha assenyalat que “els períodes de sequera a Catalunya seran cada vegada més habituals, més llargs i més intensos”, i que “tindrem episodis secs amb més freqüència i seran més persistents”. “És urgent modificar els hàbits”, ha insistit. No obstant això, les restriccions que contempla l’escenari d’alerta per sequera no afectaran aspectes bàsics quotidians ni limitaran el consum d’aigua de boca.

  Les mesures comporten reduir el consum en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics i, pel que fa al subministrament domèstic, les úniques limitacions existents fan referència a la prohibició d’omplir piscines i fonts ornamentals i al rentat de cotxes particulars. El Pla de Sequera està activat des de l’octubre del 2021, però la manca de pluges dels darrers mesos ha empitjorat la situació i ha causat que les reserves dels embassaments continuïn baixant. De fet, el sistema Ter-Llobregat està al 34% de la seva capacitat i el de Darnius Boadella al 33%, motiu pel qual l’executiu català ha declarat l’alerta.

  (Visited 47 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari