Esquerra acorda amb el govern de Sánchez el traspàs de 900 milions per a infraestructures

Els republicans encara no donen per fet però el seu vot a favor dels pressupostos de l'Estat

Rufián passa per davant de Sánchez, al Congrés

Els pressupostos generals de l’Estat tiraran endavant amb més suports dels previstos. De mica en mica, els grups polítics es van posicionant. Aquest dimarts, el PDECat i Bildu s’han afegit a la llista dels que donaran suport als comptes del govern espanyol.

Esquerra, de moment, no aclareix si els aprovarà, tot i haver pactat una inversió de 900 milions d’euros extres a la Generalitat perquè gestioni directament alguns endarreriments en inversions ferroviàries i en carreteres.

L’acord preveu l’execució de millores a l’N-II, la millora de l’AP-2 i l’AP-7 i l’execució de l’Eix Pirinenc. També s’ha acordat una aportació de 40 milions de l’Autoritat de Transport Metropolità, 60 al Catalunya Media City i 43 per fer més sostenibles les instal·lacions i els vehicles dels Mossos. A més, es desencallen alguns projectes pendents a Tarragona, Lleida i Girona.

Tot i això, Esquerra deixa clar que el seu sí als pressupostos encara no està assegurat. Qui, aquest dimarts al matí, sí que ha dit que hi votarà a favor és Bildu i el PDECat.

Els bascos han esgarrapat algunes millores en memòria històrica i en el preu dels lloguers. I pel que fa als quatre diputats del PDECat, han pactat que els trajectes en autobús que depenen de l’Estat siguin gratuïts. Tenint en compte això, Pedro Sánchez ja té pràcticament assegurat tirar endavant els comptes per al 2023.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari