El govern convoca una reunió extraordinària sobre la situació del català

La trobada, fora de Palau, es coneix després del darrer informe de la Plataforma per la Llengua

El president Pere Aragonès

El govern de la Generalitat de Catalunya ha convocat una reunió extraordinària fora del Palau de la plaça de Sant Jaume de Barcelona per abordar monogràficament la situació de la llengua catalana, segons ha avançat aquest dimarts el diari Ara.

Diversos departaments preveuen presentar en aquest consell executiu extraordinari mesures per fomentar l’ús del català en una legislatura marcada per la sentència que obliga la Generalitat a garantir que almenys un 25% de les classes s’imparteixen en castellà, pel decret amb què el govern català ha mirat d’eludir aquest percentatge, i, sobretot, per la decisió que, sobre aquesta qüestió, encara ha d’adoptar el Tribunal Constitucional.

La trobada monogràfica sobre el català es coneix després que la Plataforma per la Llengua hagi publicat un nou informe, a partir d’un sondeig encarregat a GESOP, que xifra en un 50,9% el percentatge de catalanoparlants que no creuen que canviar de llengua i parlar castellà amenaci el català. Segons la mateixa enquesta, un 82% dels habitants de Catalunya són partidaris del model d’escola català.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides