Detinguts els responsables d’un restaurant per obligar una dona a treballar en condicions infrahumanes

La víctima va ser captada per treballar sense contracte, patint maltractaments verbals, sense poder sortir a l'exterior i sense rebre cap mena de retribució

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra.

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han detingut dues persones a qui se’ls atribueixen un delicte contra els drets dels treballadors, i un tercer a qui se l’atribueix presumptament un delicte d’usurpació d’identitat.

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dimarts que el passat 19 d’abril, una dona va adreçar-se a una comissaria dels Mossos per denunciar que estava sent víctima d’explotació laboral, ja que segons va manifestar, a mitjans del mes de febrer va contactar de manera telemàtica amb una dona que oferia feina com a cuinera en un local de restauració de la localitat de la Sénia (Tarragona).

La víctima va parlar diverses vegades amb aquesta persona fins que van arribar a un acord per tal que ella viatgés a Espanya des de Colòmbia per treballar en aquest establiment, sota l’acord de la regularització del seu permís de treball, un sou de 1.000 euros al mes, i a banda facilitar-li la manutenció i la pernoctació en un pis amb altres treballadores del restaurant.

La víctima va arribar a Madrid el dia 31 de març i es va desplaçar fins a la localitat de Castelló, on el propietari del local la va recollir per portar-la a la localitat de la Sénia, on va començar a treballar com a cuinera.

Segons va manifestar la víctima, les condicions de treball eren molt dures, amb jornades molt llargues, un maltractament verbal continuat, i a més, el propietari li impedia que sortís a conèixer la població. Quan la víctima va reclamar unes millors condicions, el propietari la va fer fora de la feina i del domicili, sense les seves pertinences, i sense pagar-li cap mena de retribució.

Finalment, agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, conjuntament amb agents del Grupo Local de Extrangería y Fronteras de la Policia Nacional amb el suport de la Inspecció provincial de Treball i la Seguretat Social, van detenir els dos responsables dels establiments on es duia a terme l’activitat il·lícita, a banda d’una altra persona que es trobava treballant i que disposava d’una documentació d’una altra persona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.