Detinguts els responsables d’un restaurant per obligar una dona a treballar en condicions infrahumanes

La víctima va ser captada per treballar sense contracte, patint maltractaments verbals, sense poder sortir a l'exterior i sense rebre cap mena de retribució

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra.

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han detingut dues persones a qui se’ls atribueixen un delicte contra els drets dels treballadors, i un tercer a qui se l’atribueix presumptament un delicte d’usurpació d’identitat.

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dimarts que el passat 19 d’abril, una dona va adreçar-se a una comissaria dels Mossos per denunciar que estava sent víctima d’explotació laboral, ja que segons va manifestar, a mitjans del mes de febrer va contactar de manera telemàtica amb una dona que oferia feina com a cuinera en un local de restauració de la localitat de la Sénia (Tarragona).

La víctima va parlar diverses vegades amb aquesta persona fins que van arribar a un acord per tal que ella viatgés a Espanya des de Colòmbia per treballar en aquest establiment, sota l’acord de la regularització del seu permís de treball, un sou de 1.000 euros al mes, i a banda facilitar-li la manutenció i la pernoctació en un pis amb altres treballadores del restaurant.

La víctima va arribar a Madrid el dia 31 de març i es va desplaçar fins a la localitat de Castelló, on el propietari del local la va recollir per portar-la a la localitat de la Sénia, on va començar a treballar com a cuinera.

Segons va manifestar la víctima, les condicions de treball eren molt dures, amb jornades molt llargues, un maltractament verbal continuat, i a més, el propietari li impedia que sortís a conèixer la població. Quan la víctima va reclamar unes millors condicions, el propietari la va fer fora de la feina i del domicili, sense les seves pertinences, i sense pagar-li cap mena de retribució.

Finalment, agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, conjuntament amb agents del Grupo Local de Extrangería y Fronteras de la Policia Nacional amb el suport de la Inspecció provincial de Treball i la Seguretat Social, van detenir els dos responsables dels establiments on es duia a terme l’activitat il·lícita, a banda d’una altra persona que es trobava treballant i que disposava d’una documentació d’una altra persona.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari