Barcelona concentra el 63% dels delictes sexuals denunciats l’estiu a Catalunya

Les denúncies de violència sexual es van disparar un 28,6% entre el juny i el setembre

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

La portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, ha informat, durant la roda de premsa que ha compartit aquest dilluns amb els consellers Joan Ignasi Elena i Tània Verge, que es van disparar un 28,6% les denúncies de violència sexual a Catalunya entre el juny i el setembre d’enguany.

Els Mossos, que han posat en marxa l’estiu passat un pla per detectar aquests delictes en l’oci nocturn, també ha xifrat en un 63,18% el percentatge dels delictes sexuals denunciats a Catalunya concentrats a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Dels fets denunciats, a més, un 90% eren abusos i agressions sexuals, segons les dades oficials de la policia catalana.

La portaveu Escudé també ha xifrat les agressions sexuals que es produeixen en domicilis en un 48,3%, una dada sobre la qual ha puntualitzat que no necessàriament vol dir que l’agressors sigui una persona coneguda de la víctima, ja que es donen casos que es coneixen en un entorn d’oci i després es desplacen a un domicili.

En total, els Mossos xifren les víctimes denunciants que han atès en 3.776, entre els quals els homes representen un 95,9%, i el 60% són desconeguts de la víctima.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.