Protecció Civil encén l’alerta per forts vents

La previsió és que el fenomen s'intensifiqui aquest dimarts al litoral i prelitoral centre i sud

Mapa comarcal sobre la intensitat dels vents publicat per Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns l’activació de l’alerta del pla especial d’emergències Ventcat per la previsió de fonts vents des d’aquest vespre i aquest dimarts.

Les ratxes de vent, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), podrien superar aquest dilluns els 72 quilòmetres per hora a comarques de Tarragona, el sud de Lleida, el Pirineu i el Prepirineu, i s’espera que s’intensifiquin dimarts, i que s’estenguin al litoral i el prelitoral centre i sud.

Protecció Civil ha recomanat precaució als conductors i a les persones que desenvolupin activitats a l’aire lliure. En particular, ha alertat del risc de caigudes d’elements estructurals i objectes nadalencs a les ciutats. En aquest context, també aconsella retirar de façanes i balcons elements que puguin caure pel vent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides