L’Associació de Fiscals diu que no és cert que Europa exigeixi la reforma de la sedició

Defensen que no és admissible una reforma que respongui a interessos o situacions de persones concretes

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez
Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez

L’Associació de Fiscals firma que una reforma del delicte de sedició “de la transcendència i calat” com la que es pretén fer per part de l’executiu de Pedro Sánchez, fins al punt de proposar la seva derogació, hauria de tramitar-se amb el “necessari assossec”, recollint els informes del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Consell d’Estat i Consell Fiscal.

En un comunicat que fa referència a la reunió de la comissió executiva de l’associació celebrada aquest cap de setmana, els fiscals afirmen que “no és cert que el Dret de la Unió Europea exigeixi reformar el delicte de sedició“.

Aquesta associació recorda que “el delicte de sedició s’ha mantingut en tots els Codis Penals del nostre país”, i que “el Codi Penal de 1995, conegut com el Codi Penal de la democràcia, també el va assumir”.

Per als fiscals associats “no és cert que les penes previstes per al delicte de sedició siguin superiors a les penes previstes per a les conductes que es tipifiquen, rebin o no el nom de sedició, en altres països de la Unió Europea”. Afegint que “tant l’informe d’indult de la Fiscalia com el de la Sala penal del Tribunal Suprem en l’executòria de la causa especial 3/2097/1997 ja el van posar de manifest amb claredat”.

En aquest context, els fiscals diuen que “la reforma proposada suposa una desprotecció de l’ordre constitucional, que és un valor imprescindible per a mantenir l’estat de dret i les garanties de tots els ciutadans, i que exigeix tipus penals específics i penes que compleixin amb les funcions preventives generals i especials que li són pròpies”.

El comunicat de l’Associació de Fiscals acaba el comunicat afirmant que “no és en cap cas admissible una reforma del Codi Penal que respongui a interessos o situacions de persones concretes. Amb això es desconeix un principi bàsic del Dret, que no admet lleis singulars que, per tant, serien de molt dubtosa constitucionalitat”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari