ERC rebutja aplicar a Jové i Salvadó l’article que va suspendre Borràs

Vilalta defensa que en la causa dels diputats republicans "no estem davant d’un cas de corrupció"

  La portaveu i secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta.

  Foto: @Esquerra_ERC

  La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha distingit la causa judicial que afecta la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, de la causa contra els diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, i ha descartat aplicar l’article 25.4 del reglament que preveu la suspensió de membres de la Cambra per delictes relacionats amb la corrupció. En una roda de premsa aquest dilluns, la republicana ha recordat que Jové i Salvadó estan acusats per haver organitzat el referèndum de l’1-O, no pas per cap delicte de corrupció.

  Precisament, arran de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) enviava a judici els diputats republicans, Borràs va donar per fet que la Mesa del Parlament activarà el procediment de suspensió contra ells, ja que, entre d’altres, estan acusats d’un delicte de malversació, associat a la corrupció. No obstant això, Vilalta ha assegurat que el seu partit no se sent “interpel·lat” per Borràs i ha rebutjat l’aplicació del procediment de suspensió: “Si Junts defensa que l’1-O és corrupció, ho haurà d’explicar molt bé”, ha expressat.

  La portaveu republicana ha considerat que qui defensi que “haver fet l’1-O és un exercici de malversació s’haurà begut l’enteniment”, i ha defensat que en la causa contra Jové i Salvadó “no estem davant d’un cas de corrupció, sinó de persones acusades per haver contribuït a posar les urnes”. En aquest sentit, Vilalta ha mostrat el seu suport als diputats d’ERC, i ha assenyalat que els republicans “no tenim cap dubte que l’1-O és democràcia i drets”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides