El govern espanyol sancionarà els assistents als actes del 20N d’enaltiment al franquisme

Està castigat per la llei de memòria democràtica i les multes es poden enfilar fins als 150.000 euros

Concentració per commemorar el 47è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco a Madrid
Concentració per commemorar el 47è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco a Madrid.

El govern espanyol obrirà expedient sancionador a totes les persones que aquest diumenge van participar o organitzar els actes per commemorar la mort de Franco.

El Ministeri de la Presidència ja ha començat a recopilar vídeos, atestats i proves d’aquestes celebracions, i ha demanat a les delegacions del govern espanyol arreu de l’Estat que els facin arribar tot el que tinguin.

El ministeri recorda que l’enaltiment del franquisme i del cop d’estat del 1936 estan castigats per la llei de memòria democràtica, i les multes es poden enfilar fins als 150.000 euros.

Sense anar més lluny, aquest diumenge es va fer un homenatge al dictador a la plaça d’Orient de Madrid, amb un centenar de persones que van cantar el Cara al sol mentre feien voleiar banderes franquistes.

La policia va custodiar l’acte a una certa distància i només va intervenir per detenir tres activistes de Femen que hi van irrompre ensenyant els pits.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.