Greenpeace i Ecologistes en Acció celebren l’acord de la COP27 per crear un fons per a danys pel canvi climàtic

Yeb Saño ha denunciat que la declaració final de la cimera no ha esmentat l'abandonament progressiu de “tots” els combustibles fòssils

Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27)
Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27).

Les ONGs Greenpeace i Ecologistes en Acció han celebrat “l’històric” acord de la COP27 per crear un fons econòmic per a les pèrdues i els danys dels països més vulnerables per l’escalfament global.

Ecologistes en Acció ha aplaudit que la societat civil ha aconseguit que s’escolti la seva demanda i ha exigit que les plataformes socials que són presents en les negociacions participin en el comitè per al disseny d’aquest fons econòmic. Respecte a la mitigació i la reducció d’emissions, ha criticat que no hi ha hagut avanços considerables en la lluita contra el canvi climàtic en aquest any i ha acusat les parts de ser “incapaces” de determinar un full de ruta per duplicar els objectius de finançament pactats en la COP26 a Glasgow.

Greenpeace considera la creació del fons per a pèrdues i danys és el començament de la justícia climàtica i suposa una “victòria de la ciutadania” i de les persones activistes pel canvi climàtic i un pas important per desemmascarar “el poder que bloqueja l’acció climàtica”. “Els governs han posat la primera pedra d’un nou fons que es necessitava des de fa molt temps per donar un suport vital als països i les comunitats vulnerables que ja estan sent devastats per l’acceleració de la crisi climàtica”, ha afirmat Yeb Saño, director executiu de Greenpeace al sud-est d’Àsia i cap de la delegació de Greenpeace en la COP27.

La indústria de combustibles fòssils

Saño ha alertat que els grups de pressió de la indústria de combustibles fòssils, que han acudit en massa a la cimera climàtica, han complert un dels seus objectius, perquè la declaració final de la COP27 no ha esmentat l’abandonament progressiu de “tots” els combustibles fòssils.

Pedro Zorrilla Miras, representant de Greenpeace Espanya en la COP27, ha aclarit com han d’actuar les autoritats espanyoles: “Espanya necessita reduir les seves emissions de forma molt més ràpida a com l’està fent actualment. Necessita polítiques que aconsegueixin reduir les emissions d’efecte d’hivernacle almenys un 55% fins al 2030 respecte a les de l’any 1990, i no sols un 23%, que és l’objectiu actual”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.