Les condemnes per delictes sexuals han augmentat un 34% en el 2021

El creixement s’ha produït pels canvis legislatius i la major conscienciació social, segons el Ministeri de l'Interior

Centre Penitenciari Quatre Camins
Centre Penitenciari Quatre Camins.

3.196 persones han estat condemnades per delictes sexuals en el 2021, un 34’6% més que en el 2020 i un 18% respecte al 2019, abans de la pandèmia del Covid-19, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A les presons espanyoles ja hi ha 4.008 presos amb penes per aquests delictes.

L’augment de les condemnes per delictes sexuals s’ha produït pels canvis legislatius i la major conscienciació social gràcies a les “actives polítiques que provoquen una major disposició de les víctimes a denunciar”, segons el Ministeri de l’Interior.

Llei del ‘només sí és sí’

S’entén com a delictes sexuals, entre altres, les agressions i els abusos sexuals, que ara estan unificats en un únic delicte a la Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com a llei del ‘només sí és sí’, que està en vigor des del 7 d’octubre.

En l’actualitat, els presos per delictes sexuals són el 8% de les 45.571 persones que viuen a les presons espanyoles. Els 4.008 presos gairebé tripliquen el nombre d’interns per aquests delictes fa 25 anys, quan hi havia prop de 1.500.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari