Igualtat rebutja canviar la llei del ‘només sí és sí’ perquè està “vigent” el precepte que no permet rebaixar les penes

El Ministeri liderat per Irene Montero ha assegurat que “no fa falta” canviar la normativa perquè “no hi ha cap bretxa”

Victoria Rosell, delegada del Govern de Pedro Sánchez contra la violència de gènere (Ministeri d'Igualtat)
Victoria Rosell, delegada del Govern de Pedro Sánchez contra la violència de gènere (Ministeri d'Igualtat).

Unides Podem ha titllat de “masclistes” als jutges que estan rebaixant condemnes a autors de delictes relacionats amb la violència contra les dones després de l’aprovació de la llei del ‘només sí que és sí’. El Ministeri d’Igualtat, liderat per Irene Montero, es nega a canviar la llei, perquè, ha argumentat, les revisions de les sentències són “errors judicials clars d’una aplicació precipitada”. Ha demanat “calma” fins que el Tribunal Suprem es pronunciï i marqui jurisprudència i ha assegurat que “no hi ha cap bretxa” a la normativa.

La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, i la delegada del Govern de Pedro Sánchez contra la violència de gènere, Victoria Rosell, han explicat que està en vigor la disposició transitòria del Codi Penal que dictamina que, si la pena imposada a un pres entra dins de les penes d’una nova regulació, aquesta condemna no ha de revisar-se a la baixa. No es va incloure una nova disposició transitòria perquè “no fa falta”, han assenyalat.

Els tribunals ja han rebaixat almenys 12 condemnes d’abusos sexuals i han tret de la presó a cinc persones interpretant la llei del ‘només sí que és sí’. Entre els casos de revisió de sentència i rebaixa de pena, hi ha quatre a Madrid, dos a Balears, dos a Galícia, un a Andalusia, un a Castella i Lleó, un a Castella-la Manxa i un a Múrcia. Els condemnats que han sortit de la presó han estat dos de Balears, dos de Madrid i un de Galícia.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari