Deporten Badaoui, activista musulmà de Reus acusat de “radicalitzar-se”

Al Congrés dels Diputats, els grups d'En Comú Podem, Esquerra Republicana, la CUP i Junts van enviar una carta al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per demanar-li frenar el procés d'expulsió del líder reusenc

L'activista musulmà de Reus Mohamed Said Badaoui
L'activista musulmà de Reus Mohamed Said Badaoui.

S’ha deportat a l’activista reusenc Mohamed Said Badaoui, que va arribar a Espanya fa 30 anys, quan tenia 10, i que ha estat vivint els últims vuit a Reus. La Policía Nacional el va acusar de “radicalitzar-se” i de dur a terme activitats “progihadistes”.

Badaoui, que també és president de l’Associació en Defensa de la Comunitat Musulmana (Adedcom) de Reus, ja ha arribat al Marroc després d’haver estat un mes a un Centre d’Internament per a Estrangers (CIE). Durant el període de reclusió, ha rebut visites d’ONGs i d’associacions de drets humans.

Va fer pública la seva situació amb la justícia a l’estiu quan va rebre l’ordre d’expulsió després d’intentar tramitar durant dos anys la nacionalitat espanyola. A Reus més de mil persones es van manifestar per demanar que s’aturés el seu procediment d’expulsió.

Al Congrés dels Diputats, els grups d’En Comú Podem, Esquerra Republicana, la CUP i Junts van enviar una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per reclamar-li frenar el procés d’expulsió de l’activista reusenc. Tots els grups municipals representants al ple de l’Ajuntament de Reus, a excepció de Ciutadans, van emetre un comunicat conjunt per donar suport a Badaoui.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari