TV3, en mans d’humoristes antiespanyols, antisocialistes i prolaportistes

‘Zona Franca’ i ‘Està passant’, feu i negoci dels promotors de programes i espectacles com ‘La Sotana’ i ‘El Soterrani’

Manel Vidal, Marc Sarrats, Joel Díaz, Magí García i Oye Sherman, a 'Zona Franca, 'Està passant', 'La Sotana' i 'El Soterrani'

TV3 s’ha convertit en un negoci rodó pels promotors de programes radiofònics i espectacles com La Sotana o El Soterrani. La major part dels membres d’aquestes dues iniciatives s’han col·locat a la televisió que dirigeix Sigfrid Gras com a guionistes o presentadors dels programes Zona Franca i Està passant. Al late night que presenta Joel Díaz de dilluns a dijous, fins i tot, han convidat integrants d’aquests equips perquè promocionin espectacles pels quals cobren 20 euros l’entrada, saltant-se les normes del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que regulen l’emissió de publicitat a TV3. La temporada passada el CAC va sancionar amb 12.000 euros el programa El búnquer per incloure publicitat prohibida. De moment, no s’ha pronunciat sobre la publicitat que s’emet en un programa on alguns dels que el fan anuncien actes amb els que fan negoci.

La Sotana va començar a emetre’s a Ona Sants el 2014. Es tracta d’un programa de tertúlia esportiva sobre el Barça. Va saltar a la SER i a betevé però va ser suspès als dos mitjans per les seves burles i menyspreus de persones com el director de Mundo Deportivo, Santi Nolla, o del pilot de motos Isidre Esteve, que competia malgrat haver de desplaçar-se en cadira de rodes. A partir d’aleshores van fer el seu programa a través de les xarxes socials. L’equip de presentadors de La Sotana el formen quatre persones, tres de les quals han trobat feina a TV3: Joel Díaz, Manel Vidal i Magí García. Joel Díaz presenta Zona Franca, Manel Vidal hi fa una col·laboració setmanal i Magí García n’és guionista. García també és guionista i té una secció pròpia a Està passant.

El Soterrani és un espectacle de monòlegs. El van posar en marxa Magí García, Manel Vidal, Joel Díaz, Maria Rovira (Oye Sherman) i Josep Català. Les ocupacions de García i Díaz a TV3 i Catalunya Ràdio, emissora on el presentador de Zona Franca treballa al programa L’última hora del matí de Catalunya Ràdio, els han obligat a deixar El Soterrani, que ha incorporat un membre nou: Marc Sarrats. Sarrats també té secció pròpia a Està passant.

Sarrats i Manel Vidal han desfilat per Zona Franca per convidar l’audiència a assistir a espectacles de La Sotana i El Soterrani. Sarrats també ha fet promoció del seu espectacle personal Alta flipamenta. Joel Díaz no només va convidar Manel Vidal a Zona Franca el 10 de novembre perquè promogués la venda d’entrades a l’espectacle que La Sotana va fer al local Paral·lel 62 de Barcelona l’endemà sinó que va intervenir a l’espectacle.

Oye Sherman també s’ha fet un forat a Està passant, amb una secció d’hemeroteca, a més de col·laborar amb el programa L’irradiador dels dissabtes a Catalunya Ràdio.

En una entrevista publicada a eldiario.es el 23 d’octubre de l’any passat, Magí García va dir, “La Sotana no es podria fer a TV3: ens donaria diners, però passat un any ja no existiria”. Aquest any, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha pagat 1,3 milions per Zona Franca i 1,8 milions per Està passant. Està passant porta sis temporades en antena. Zona Franca, un mes. De moment, La Sotana o El Soterrani no els fa directament TV3, però gairebé tots els seus membres cobren uns bons sous de la CCMA.

La filosofia dels programes de TV3 on participen els membres de La Sotana i El Soterrani és un antiespanyolisme visceral –manifestat en l’expressió ‘puta Espanya’ usada de forma habitual-, el menys preu permanent als socialistes –associant-los als GAL cada dos per tres- i fent la gara gara al president del Barça, Joan Laporta, mentre insulten reiteradament els seus antecessors al front del club, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. “A La Sotana hem perdut bastant la por perquè en Laporta ens va prometre, cara a cara, que no ens denunciaria”, va afirmar Magí García en una entrevista a Districte7, el 6 de juny de l’any passat. L’audiència de Zona Franca és molt fluixa. Si hi conviden un dia el seu amic Joan Laporta segur que la  milloraran.

(Visited 572 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari