Una caporala dels Mossos denuncia per assetjament laboral cinc comandaments

Interior encarrega un segon informe sobre el cas, de suposada discriminació pel fet de ser dona

Mossos d'Esquadra

Una caporala dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha presentat al Departament d’Interior de la Generalitat una denúncia contra cinc comandaments del cos, als quals acusa d’assetjament laboral i de discriminar-la per ser dona.

En declaracions a TV3, s’ha queixat que se li han negat oportunitats d’ascens que sí que han gaudit altres companys, i ha destacat que el fet que li va obrir els ulls va ser l’apropiació d’un mèrit d’ella per part d’un superior.

Aquesta caporala, que es troba de baixa laboral després de 24 anys de servei, es considera víctima d’una doble victimització, ja que retreu a Interior un retard de cinc mesos en la tramitació de la seva denúncia. També ha lamentat que no va rebre una resposta satisfactòria del director general de la Policia a les seves queixes sobre els ascensos.

Interior ha reaccionat a aquesta denúncia manifestant que la seva comissió de valoració de l’assetjament sexual va encarregar un informe que considera “parcial i incomplet”, basat en entrevistes als superiors de la denunciant, per la qual cosa n’han encarregat un altre més complet a la intendent Sílvia Catà.

El Departament que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena, a més, ha manifestat que el cos de Mossos d’Esquadra necessita formació per afrontar denúncies d’assetjament o abús, i que el nou pla d’igualtat en preveu.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari