La principal associació de jutges exigeix la dimissió d’Irene Montero

L'advocat de La Manada ja ha anunciat que sol·licitarà la rebaixa de penes per a un dels violadors condemnats

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

Foto: @IgualdadGob

L’Associació Professional de la Magistratura (APM), la principal agrupació de jutges, ha exigit aquest dijous la dimissió de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, arran de les seves declaracions contra els magistrats per la rebaixa de penes que ha causat l’entrada en vigor de la nova Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, coneguda com a llei del “només sí és sí”.

La ministra ha acusat els jutges de “manca de perspectiva de gènere” i els ha assenyalat com a responsables de les rebaixes de penes i posades en llibertat de diversos delinqüents sexuals que s’acullen a la nova llei: “És un problema d’aplicació i d’interpretació”, ha assegurat Montero en declaracions a la SER. L’APM, a través d’un comunicat, ha expressat el seu “enèrgic rebuig a les desqualificacions abocades contra els jutges per la ministra d’Igualtat”, i ha criticat “els seus atacs constants” contra els magistrats espanyols, els quals considera “intolerables i inadmissibles en una democràcia”, motiu pel qual els jutges reclamen la seva dimissió immediata.

Pel que fa a la rebaixa de condemnes que ha suscitat la llei del “només sí és sí”, l’associació de magistrats ha demanat a Montero “assumir amb honestedat la possibilitat que la norma pugui donar lloc a interpretacions que puguin resoldre’s, per imperatiu dels principis penals bàsics, a favor del reu”.

El cas de La Manada

La violació col·lectiva que un grup de cinc joves de Sevilla, coneguts com La Manada, va cometre contra una noia a Pamplona va ser un dels motors que van impulsar la redacció de la nova llei del Ministeri d’Igualtat, que pretenia donar una resposta més contundent contra les violències sexuals, posant el consentiment al centre. No obstant això, l’advocat del grup de violadors, Agustín Martínez, ja ha anunciat que presentarà un recurs per sol·licitar una revisió a la baixa de la condemna d’un dels seus clients.

Es tracta d’Ángel Boza, el més jove de La Manada, condemnat a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb els agreujants de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones. La resta de delinqüents sexuals del grup, però, no podran beneficiar-se de cap rebaixa, ja que sumen altres penes per abusos sexuals.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari