Borràs recusa Barrientos, no vol que presideixi el seu judici

El Suprem va anul·lar el judici a la mesa de l'1-O per la falta d'imparcialitat del magistrat

barrientos
Jesús María Barrientos

La presidenta del Parlament de Catalunya suspesa, Laura Borràs, ha decidit recusar el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, en el judici pel fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

L’argument per fer-ho és que ella mateixa ha criticat moltes vegades públicament l’òrgan judicial que ell encapçala i que, per tant, no pot ser imparcial amb ella. Això i el fet que el mateix Barrientos s’ha expressat també en multitud d’ocasions contra l’independentisme són els dos pilars de l’escrit de recusació que l’advocat Gonzalo Boye ha presentat de cara al judici.

Dilluns el TSJC va informar que Barrientos presidiria el tribunal de la causa i que seria el ponent de la sentència. La resta del tribunal l’integraran els magistrats Fernando Lacaba i María Jesús Manzano Meseguer.

El president del TSJC ja va ser apartat del judici a la mesa del parlament presidida per Roger Torrent. A més, abans-d’ahir el Tribunal Suprem espanyol va ordenar de repetir el judici a la mesa de l’1-O per falta d’imparcialitat de Barrientos i el magistrat Carlos Ramos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.