Amical de Mauthausen es queixa al Síndic de Greuges pel tracte a TV3 als deportats al camp d’extermini nazi

Considera insuficients les explicacions que els ha donat el director de ‘Zona Franca’ i insisteix en què el presentador es disculpi durant el programa

Joel Díaz, fent el gest de telefonar a Amical de Mauthausen, amb Adri Romeo, que va qualificar de 'fills de puta' aquesta associació

Amical de Mauthausen ha fet arribar una queixa al Síndic de Greuges per la falta de respecte al programa Zona Franca de TV3 als deportats al camp d’extermini nazi i a la associació que van crear alguns dels supervivents, familiars i amics, fa 60 anys. L’associació considera insuficients les explicacions que els ha donat el director del programa i insisteix en què el presentador, Joel Díaz, es disculpi durant el programa.

Amical de Mauthausen va presentar, ahir, la queixa al Síndic de Greuges,  malgrat haver rebut una comunicació del director del programa, Adrià Serra, anunciant que properament el col·laborador que els va insultar demanarà disculpes a l’entitat, però sense fer cap referència a les que es van exigir per la manca de respecte el 20 d’octubre als supervivents catalans del camp de Mauthausen. Aquell dia, Joel Díaz va començar el programa Zona Franca fent un comentari sobre la celebració de la Fira del Llibre de Frankfurt. “Catalunya hi ha enviat molts llibreters. Per tant, a Alemanya no es veien tants catalans morts de gana des de que van tancar Mauthausen”, va dir. El públic no va riure i el presentador va reaccionar dient: “No, no? Encara no… no ha passat prou temps, encara, no?, perquè faci gràcia això?”.

Juan Manuel Calvo, president de l’associació Amical de Mauthausen, porta demanant des del dia 21 que es faci una rectificació d’aquesta burla a Zona Franca. No només no s’ha produït aquesta rectificació, sinó que al primer programa després de la queixa de Calvo, Joel Díaz va entrevistat un col·laborador, Adri Romeo, que va qualificar de “fills de puta” Amical de Mauthausen.

El director de TV3, Sigfrid Gras, va justificar que no es faci la rectificació pública que demana Amical de Mauthausen perquè, segons ell, seria contraproduent. “Vam considerar que encara seria més negatiu disculpar-se en el programa perquè la gent aniria a buscar de què ens estàvem disculpant”, va argumentar Gras a la darrera sessió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Adrià Serra, va posar-se en contacte amb el president de Amical de Mauthausen demanant disculpes “si s’havia sentit ofès” però l’entitat defensora de la memòria dels deportats i supervivents dels camps d’extermini nazi continua reclamant que la retractació es faci durant l’emissió de Zona Franca.

Ara, quasi un mes després de la broma de Joel Díaz, ha demanat a la Síndica de Greuges que intercedeixi per aconseguir aquesta rectificació pública. L’escàndol de la falta de respecte als deportats al camp d’extermini de Mauthausen fetes a TV3 Zona Franca ha arribat també a la Comissió Europea. L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas hi ha presentat una pregunta amb sol•licitud de resposta escrita en la qual demana explicacions per aquestes burles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.