Sánchez: “La situació a Catalunya és millor que la del 2017”

El president espanyol no descarta reformar la malversació per afavorir "la concòrdia" entre catalans

    El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la cimera del G20

    Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa i Pool G20

    El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a defensar la reforma del Codi Penal i la substitució del delicte de sedició pel de desordres públics agreujats, i ha mantingut la porta oberta a la possibilitat de modificar el delicte de malversació. En una roda de premsa des d’Indonèsia, on s’ha celebrat la cimera del G20, Sánchez ha recordat que quan va arribar a la presidència va heretar “un gran problema de convivència” i que ara “ningú dubta que la situació avui a Catalunya és infinitament millor que la del 2017”.

    Respecte a la petició d’ERC de reformar el delicte de malversació, el cap de l’executiu central no ha descartat dur-la a terme i ha assegurat que la voluntat del Govern espanyol és millorar i construir “la concòrdia entre catalans”. No obstant això, ha preferit esperar a “veure les esmenes” que presenten els grups parlamentaris abans de pronunciar-se clarament sobre l’assumpte.

    En referència a les crítiques que ha rebut per part de l’oposició arran de la derogació de la sedició, Sánchez ha defensat que l’Estat no perd instruments per afrontar situacions com les que es van viure arran del referèndum de l’1-O: “La política té instruments per superar conflictes, que són el diàleg i la trobada; la Constitució té instruments per defensar el seu compliment, que és l’article 155, i l’Estat de dret no es desmantellarà, al contrari, aquells delictes que es van cometre el 2017 continuen tipificats, però les seves penes s’homologuen a les principals democràcies europees a les quals volem assemblar-nos”.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari