Presentada la primera querella per tortures a Via Laietana

En el marc de la nova Llei de Memòria Democràtica, denuncien sis policies franquistes

Comissaria de Via Laietana

Presentada la primera querella criminal per tortures a la seu de la policia de la Via Laietana de Barcelona durant el franquisme pel cas del militant sindicalista Carlos Vallejo. Ho han anunciat aquest dimecres el mateix afectat, Òmnium Cultural, Irídia i altres entitats memorialistes en la presentació de la campanya “Via Laietana 43: Fem justícia, fem memòria”.

Segons ha explicat l’advocada d’Irídia, Laura Medina, la querella criminal s’adreça als presumptes responsables de les tortures “susceptibles de ser tipificades com a delictes de lesa humanitat”. Concretament, els querellats són sis membres dels cossos policials franquistes: Vicente Juan Creix, Genuino Nicolás Navales García, Rafael Núñez Valverde, Francisco Javier Vázquez Torres, José Antonio González Juan i Francisco Manuel Escobedo García. Dos d’ells ja haurien mort, i la investigació hauria d’aclarir la situació dels altres denunciats.

Es tracta de la primera querella que s’interposa a l’estat espanyol per crims franquistes després de l’aprovació de la nova Llei de Memòria Democràtica.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari