L’onada de bronquiolitis es dispara entre els menors d’un any i omple les urgències

La incidència en menors d'un any és de més de 1.400 casos per cada 100.000

Hospital Sant Joan de Déu

L’onada de bronquiolitis, sobretot en infants de menys d’un any, omple ja les urgències de pediatria i està obligant alguns hospitals a reforçar les plantilles, obrir més llits i, fins i tot, desprogramar algunes intervencions quirúrgiques per tenir més espai a les UCI pediàtriques.

El sistema de vigilància d’infeccions del Departament Salut ha constatat que se n’han disparat els casos en els menors d’un any. La taxa general ha passat de 10 a 14 per cada 100.000 habitants i va en ascens.

En la setmana del 7 al 13 de novembre, es té constància de 1.437 casos per cada 100.000 habitants, mentre que en el període anterior van ser 962 i fa un mes no arribaven a 800. És una taxa molt alta i està pujant molt ràpidament, apunta Salut.

La incidència també s’ha enfilat, però en menor mesura, en els infants d’entre 12 i 24 mesos, mentre que es manté estable en els de tres anys o més.

El pic s’espera més o menys per al pont de desembre. El 2019, abans de la irrupció de la covid, el sostre va arribar setmanes més tard, a finals de desembre.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari