La Paeria obre un expedient arran d’un requeriment d’Antifrau sobre anomalies en la contractació

Sota la lupa, les adjudicacions menors a l'empresa Singular Lleida per part de la regidoria d'Esports, durant l'etapa del cessat Sergio González

Miquel Pueyo (centre) i Sergio González (dreta)

L’Ajuntament de Lleida ha obert aquest dimarts un expedient d’informació prèvia arran del requeriment d’una actuació d’investigació que li va enviar, el passat 11 de novembre, l‘Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), referent a possibles anomalies en la contractació durant els anys 2019 i 2020.

Es tracta del mateix afer pel qual l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), va destituir Sergio González (Junts) com a regidor d’Esports, el febrer del 2021, i va assumir-ne les funcions. L’alcalde Pueyo, segons un comunicat de la Paeria, ha iniciat l’expedient per determinar “si va concórrer causa d’abstenció per part dels electes locals”.

La sortida de González del govern municipal es va produir quan un informe elaborat per dues regidores va alertar d'”anomalies ètiques” en el procés d’adjudicació de tres contractes. El tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Toni Postius (Junts), va defensar, basant-se en l’informe, que totes les contractacions sota sospita es van fer segons la llei. Però també va considerar que Gonzàlez s’hauria d’haver abstingut per motius ètics d’intervenir en aquests processos, després que circulassin fotos de l’exresponsable d’Esports amb representants de l’empresa l’adjudicatària, fetes durant la campanya electoral de Junts.

L’informe d’Antifrau, que té el seu origen en una denúncia, també insta el consistori lleidatà a revisar els òrgans de control intern de la tramitació de diversos expedients, i li dona un termini de 30 dies per respondre.

Les suposades anomalies investigades per Antifrau es relacionen amb l’atorgament continuat de contractes menors a l’empresa Singular Lleida, bàsicament d’obres de manteniment, per a les quals ja hi havia una empresa contractada. Entre altres pràctiques denunciades hi hauria el fraccionament de contractes i la concurrència d’aspirants extints i d’ofertes amb defectes de forma.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari