La bronquiolitis infantil satura les urgències pediàtriques de Catalunya

Els nadons menors d'un any són els més afectats, i Salut parla de "nivells epidèmics moderats"

Hospital Sant Joan de Déu

Foto: Wikipedia Commons

L’increment de casos de bronquiolitis en menors d’un any ha causat que les urgències i les UCI pediàtriques de Catalunya estiguin saturades. Com ha alertat el Departament de Salut, la incidència d’aquesta malaltia respiratòria està augmentant ràpidament entre els nadons -en els quals és més freqüent l’ingrés- i ja es registren 1.428 casos per cada 100.000 habitants, motiu pel qual Salut parla de “nivells epidèmics moderats“.

Els centres hospitalaris de Catalunya col·lapsats són diversos, i ja s’han començat a desprogramar cites per poder atendre els casos de bronquiolitis infantil. A l’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), els 28 llits de l’UCI pediàtrica estan ocupats per menors amb patologies respiratòries i el centre s’ha vist obligat a desprogramar visites no urgents, com ha avançat El Periódico.

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona també és un dels afectats i les urgències i les UCI pediàtriques estan “a tope”, fet que ha dut el centre a destinar més recursos per evitar el col·lapse. La bronquiolitis és una infecció que afecta les vies respiratòries i la poden provocar diversos virus, encara que el més freqüent és el sincitial. Salut assegura que la situació no és “anormal” en comparació amb anys anteriors, però els metges afirmen que la “virulència” del virus aquesta tardor és “major” que la d’abans de la covid.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari