El govern català anuncia que la taula de diàleg es reprendrà abordant la malversació

L'executiu central assegura que no es perjudicarà la lluita contra la corrupció

Reunió del govern català del 15 de novembre del 2022

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimarts que durant les pròximes setmanes es tornarà a reunir la taula de diàleg per abordar, amb representants del govern d’Espanya, la reforma del delicte de malversació de fons públics.

La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha dit també que les reformes d’aquest delicte i del de sedició són “molt importants” per a la consecució dels objectius que es va marcar el govern de Pere Aragonès, l’autodeterminació i l’amnistia dels encausats pel seu paper en el procés. Plaja ha considerat, això sí, que malgrat que “s’han fet avenços importants”, encara no estan a prop d’aconseguir aquests objectius.

Així mateix, sobre el delicte de malversació, la portaveu del govern català ha destacat la importància de fer entendre que aquesta reforma no es concep per evitar perseguir corruptes.

Per la seva part, en el mateix sentit, la ministra i portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, ha rebutjat la idea que una eventual modificació d’aquest delicte perjudiqui la lluita contra la corrupció, que ha presentat com un dels trets d’identitat del govern de Pedro Sánchez.

A més, ha evitat confirmar si el govern donarà suport a una reforma “quirúrgica”, com la que ERC ha dit que negocia amb el PSOE, i s’ha limitat a respondre que les propostes dels grups parlamentaris s’hauran de debatre.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari