Descontrol absolut a la CCMA amb les piulades dels seus redactors i cares conegudes

Treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio diuen que els representa Carles Puigdemont, critiquen la candidatura de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona o estan encallats en el “puta Espanya”

Tuits i retuits de periodistes i rostres coneguts de TV3 que vulneren el Manual d'ús del Llibre d'Estil de la CCMA

La promesa de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, que obligaria els redactors i col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio a complir el Llibre d’Estil de la casa se l’ha endut el vent. Molts treballadors contractats per la CCMA o presentadors dels principals programes de la televisió i la ràdio públiques continuen fent piulades que vulneren el seu Manual d’ús que assenyala textualment que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”.

Jordi Eroles, que feia informació de política catalana a TV3 abans de ser fitxat com a cap de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, va tornar a la televisió pública el 2 de novembre per incorporar-s’hi com a redactor de l’equip d’edició del 324. Un dels seus primers tuits va ser, precisament, per comentar una piulada d’aquest canal. Al perfil oficial del 324 es va anunciar que “Sabina reapareix amb la gira ‘Contra todo pronóstico’ i farà parada a Barcelona”. El comentari d’Eroles va ser: “Per bombardejar-la?!?! O clavar-nos ganivetades a tots els catalans?!?!”. Hi va afegir una emoticona traient fum del nas.

Un redactor de TV3 acostumat a fer comentaris que posen en qüestió la imparcialitat del mitjà és Joan R Vallvé. No se n’amaga gens. A Twitter es presenta així: “Com a ciutadà, dic la meva. Però com els molesta als que ens voldrien silenciats. Ens voldrien amb morrió”. De tant en quan, algú el deu avisar que l’ha dit massa grossa i esborra alguna piulada, com va fer, recentment, amb una que criticava durament Oriol Junqueras. El seu perfil és farcit de vulneracions al Llibre d’Estil de l’empresa on treballa. “Diu @jaumecollboni que es presenta per alcalde per no fer res del que ha estat fent aquests darrers anys. Que aquest sigui el seu gran argument electoral provoca perplexitat. Com si no hagués governat amb @AdaColau. Ens prenen per tontos?”.

Un perfil de Twitter que sembla més el d’un militant de Junts que el d’un càmera de TV3 és el d’Alex de Barreda. Porta més de 33 anys a la casa i retuiteja contínuament missatges dels dirigents i simpatitzants d’aquest partit. Per exemple, el 12 de novembre subscrivia i reenviava aquest missatge: “A mi el tàndem del President @KRLS i la Presidenta @LauraBorras és el que em representa. Perquè és el que lluita per una Catalunya lliure i justa”.

Un altre redactor de TV3, Xavier Valls, ha dit la seva en un debat entre Quim Torra i Diana Riba sobre els efectes de la investigació del cas Pegasus al Parlament europeu. L’eurodiputada d’ERC va declarar a RAC1 que l’informe de la Comissió del Parlament europeu que estudia aquest cas corrobora la necessitat d’una taula de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya. Torra va escriure: “Jo diria que corrobora tot el contrari: tens els espies a la taula” i Xavier Valls ho va reenviar. Jordi Robirosa i Xavier Bonastre, redactors d’Esports, també solen mullar-se políticament i ideològicament als seus missatges a Twitter. Robirosa comentava una imatge de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb els membres d’una tuna escrivint “la farsa sembla no tenir límits”, i Bonastre puntualitzava unes declaracions del portaveu del govern espanyol, Félix Bolaños, on defensava que la taula de diàleg permet que “mai més una part de Catalunya imposarà la seva visió sobre una altra”, amb una pregunta: “Una part no s’imposa a l’altra?”.

El Llibre d’estil també s’ha d’aplicar als presentadors habituals de programes de la CCMA encara que els produeixin empreses privades. Així ho va dictaminar el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Algunes cares famoses de TV3 i Catalunya Ràdio no li fan cap cas. Jair Domínguez, presentador dels programes Està passant, de TV3, i El búnquer, de Catalunya Ràdio, continua encallat al “puta Espanya” a les seves piulades. El 12 de novembre, escrivia un fil amb preguntes que es feia sobre política catalana. El tancava així: “Perduda ja tota esperança en la salvació política de Cat, l’únic que em queda és fer-me aquestes preguntes. Ja em perdonareu. Puta Espanya”.

Un company de Domínguez a Està passant, Òscar Andreu, també considera que les normes del Llibre d’Estil de la CCMA no l’afecten. El 2 de novembre sentenciava: “Després de l’1-O l’estat espanyol només pot oferir repressió, genocidi cultural i tones de nacionalisme banal via selección, vuelta ciclista, goyas, masterchef, eurovisions, etc. I abans també”.

Sigfrid Gras, el director de TV3, diu que vol recuperar l’audiència que se n’ha allunyat els darrers anys per la deriva independentista del canal. Els comentaris dels seus redactors i suposats humoristes de prime time no l’ajuden gaire en aquesta voluntat, si és que és sincera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.