Sindicats i Educació, sense acord per programar la reversió de retallades

El Govern defensa que ha posat sobre la taula una proposta "d'acostament" que s'ha rebutjat

Els sindicats d'educació es concentren davant la seu del Departament

Sense acord en la nova reunió de la Mesa sectorial entre els sindicats i Educació. La trobada estava fixada en el marc de les negociacions sobre els punts que els van portar a les vagues del curs passat i que avui dia encara no s’han concretat. Els sindicats ja han avisat en diverses ocasions que si no hi ha concrecions aviat, tornaran al carrer.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha assegurat que el Departament no accepta concretar ja per al curs vinent alguna de les mesures que reclamen els sindicats.

En la sortida de la reunió, també ha afirmat que la xifra sobre la ràtio d’alumnes per docent del sistema públic anunciada per Educació, que baixarà de 10 amb l’entrada dels 3.566 professionals al gener, és una dada “falsejada”. Ha al·legat que això no es tradueix en baixar la ràtio per aula i ha defensat que calen més docents.

Les dues parts s’han reunit a les 10.30 h del matí i han mantingut la trobada fins a aixecar la sessió, cap a les dues del migdia. A la Mesa hi han assistit representants de tots els sindicats educatius.

Per part del Departament d’Educació, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha considerat que s’ha fet un avançament important per la seva part, amb una “proposta d’acostament” que ha estat rebutjada pels sindicats.

Collell ha concretat que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de retornar als sis anys el primer sexenni de cara al 2024 – rebaixant en un any la proposta inicial – juntament amb la reducció de les dues hores lectives al professorat major de 55 anys, que es faria el mateix any.

Hi haurà una altra Mesa el 14 de desembre, i “ens haurem de mobilitzar per fer més pressió”, ha reblat la portaveu d’USTEC.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari