Primera condemna per la protesta de Tsunami Democràtic a l’aeroport del Prat

El jove ha acceptat una condemna de tres anys de presó que no complirà si no delinqueix en quatre anys

  Gent concentrada a l'aeroport del Prat

  Un jove que va participar en les protestes que Tsunami Democràtic va convocar a l’aeroport del Prat ha acceptat una condemna de tres anys i quatre mesos de presó per  ruixar un extintor contra els agents de Mossos d’Esquadra i després llançar-lo, sense causar ferides als antiavalots. Es tracta de la primera condemna relacionada amb les mobilitzacions i els disturbis que van ocórrer l’octubre del 2019, arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista.

  Segons el relat de la Fiscalia, acceptat per la defensa del jove, el condemnat no va fer cap cas a les ordres policials que instaven els manifestants a abandonar la zona de l’aeroport on hi havia la protesta i, “emparat en la pressió que exercia la massa”, va agafar un extintor d’una columna, va buidar-lo dirigint-lo als agents que formaven les línies policials i va llençar-lo cap als policies. L’extintor va caure entre les dues línies d’antiavalots.

  Inicialment, el ministeri públic demanava una pena de nou anys de presó, petició que ha rebaixat a gairebé un terç. El jove condemnat també haurà de pagar una multa de 1.400 euros i fer un curs de formació, però no entrarà a la presó si no delinqueix en quatre anys.

  (Visited 91 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari