L’ajuntament de Begur aprova una nova agressió a les zones naturals de la vil•la

El 8 de novembre va donar llum verda a la urbanització de set parcel•les a Puig Montcal, protegit pel Pla d’Espais d’Interès Natural i la Xarxa Europea Natura 2000

Espai de Puig Montcal, a Begur, on el Ple municipal ha autoritzat a construir una casa unifamiliar de luxe

L’ajuntament de Begur continua destruint espais naturals de la població. El Ple municipal va aprovar, el passat 8 de novembre, el Pla Parcial de Puig Montcal que permetrà edificar set parcel·les en una zona inclosa en l’Espai Natural Muntanyes de Begur. Les plataformes Salvem Begur, Sos Costa Brava i Ecologistes en Acció s’han oposat frontalment a aquesta nova actuació urbanística a la vila. Han aconseguit endarrerir en diverses ocasions l’aprovació d’aquest Pla. Han aconseguit, fins i tot, que el Consell de Protecció de la Natura, elabori un informe contrari a la destrucció ecològica que representa el Pla. L’ajuntament, però, el va acabar aprovant amb els vots favorables de 9 dels seus 11 regidors i amb l’abstenció dels dos de Més Begur i Esclanyà.

L’informe del Consell de la Protecció de la Natura el va encarregar el jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona i els ecologistes en destaquen que assenyala que “les set parcel·les projectades estan dins dels Espais d’Interès Natural ‘Muntanyes de Begur’”, els terrenys afectats es troben dins de la Xarxa Europea Natura 2000, l’àmbit que vol construir l’ajuntament de Begur afecta un hàbitat d’interès comunitari prioritari de dunes amb pinedes de pi pinyer o de pinastre, hàbitat escàs en grau d’amenaça molt alt i quin interès de conservació és alt a Catalunya i els terrenys son de sòl de protecció especial, per això han de ser preservats i s’ha d’excloure qualsevol nova construcció”.

En base a aquest informe, Sos Costa Brava conclou que “edificar Puig Montcal és il·legal”. En canvi, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, que és diputada de Junts per Catalunya al Parlament, va afirmar al Ple municipal que va aprovar el Pla Parcial que “l’impacte paisatgístic i visual és menor”. La previsió és que a les set parcel·les que l’ajuntament permet que s’urbanitzin s’hi construeixi una casa unifamiliar de luxe. Eduard de Ribot, advocat de Sos Costa Brava, ha anunciat que aquesta plataforma impugnarà l’acord municipal.

Les agressions al paisatge i als espais naturals de Begur per part del consistori han estat denunciades reiteradament pels grups ecologistes. Aquest estiu, centenars de persones es van manifestar a la zona de Sa Riera contra la construcció de 52 xalets i 78 aparcaments en un paratge on es va eliminar una zona boscosa per fer-hi aquesta urbanització, coneguda com Jardins Sa Riera Living. Les denúncies ecologistes tampoc no han pogut aturar la concessió municipal de la llicència d’obres per construir de tres nous habitatges luxosos a l’antiga pedrera de s’Antiga.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.