Els comuns, favorables a “acotar” el delicte de malversació

Joan Mena insisteix que cal fer la reforma "amb compte perquè afecta delictes de corrupció"

    El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena

    Foto: @CatEnComu

    El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, s’ha sumat a la petició de modificar el delicte de malversació, com ha proposat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha apostat per “continuar treballant per millorar el màxim possible el Codi Penal”. “És evident que cal acotar aquest delicte de malversació perquè no sigui utilitzat com a vegades ha estat utilitzat”, ha manifestat el portaveu dels comuns en una roda de premsa aquest dilluns.

    No obstant això, Mena ha destacat  que “la reforma s’ha de fer amb compte perquè afecta delictes de corrupció política i econòmica”, els quals considera que han d’estar ben “determinats”. “La corrupció política i econòmica ha de ser perseguida. Cal buscar l’equilibri i veure quin és el millor dels encaixos jurídics”, ha assenyalat Mena, que ha indicat que el líder dels comuns al Congrés, Jaume Asens, s’està dedicant a estudiar “com millorar” el Codi Penal per posar fi a la “situació de repressió”.

    “És evident que va ser modificat pel PP amb intencions polítiques clares. Hem de garantir que el delicte de malversació no serveixi per reprimir qui no ha malversat”, ha indicat el portaveu dels comuns. Amb relació a la sedició, Mena ha qualificat de “victòria política” la reforma d’aquest delicte, i ha fet una crida a la resta de forces polítiques perquè se sumin a l'”impuls per modernitzar” el Codi Penal.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari