Coincidiran l’ANC i Vox en les seves manifestacions a Barcelona contra la reforma del delicte de sedició?

No. Les dues accions de protesta tindran lloc a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume però amb dues setmanes de diferència. Vox ha anat més de pressa i ha convocat la seva manifestació a Barcelona contra la reforma del delicte de sedició que proposen els socialistes i Unides Podem el proper dissabte que ve, 19 de novembre mentre que l’Assemblea Nacional Catalana s’ho ha pres amb més calma i convocarà els seus el 6 de desembre. Els partidaris de Santiago Abascal s’hi concentraran directament. Els seguidors de la plataforma que presideix Dolors Feliu no han concretat encara d’on sortirà la seva manifestació però sí que han anunciat que acabarà a la plaça de Sant Jaume.

Vox repetirà convocatòria el diumenge 27 a la plaça Colón de Madrid i també convoca concentracions a les portes dels ajuntaments de les capitals provincials espanyoles. Abascal justifica les protestes dient que es faran perquè “hem de respondre al carrer perquè caigui el govern de la traïció i la ruïna. Hem d’exigir les urnes que expulsaran del govern els enemics d’Espanya”.

L’ANC, que també demana que hi hagi noves eleccions, en aquest cas a Catalunya, convoca la manifestació del dia 6 de desembre, coincidint amb la Festa de la Constitució espanyola, perquè considera que suposa només “el benefici d’uns pocs” i representa “bescanviar el benefici d’alguns, hipotecant o dificultant l’exercici del dret a la manifestació i a l’autodeterminació. És allò que ni cap independentista ni cap partit independentista pot donar-hi suport”.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari