Aragonès vol la reforma del delicte de malversació un cop modificat el de sedició

El president català afirma que continuaran batallant "per arribar fins a l'amnistia"

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que un cop que “hem eliminat el delicte de sedició” del Codi Penal, tocarà reformar la malversació. En declaracions a RAC1, Aragonès ha afirmat que “ho tenim obert i ho hem d’abordar al Congrés i al Senat”, afegint que “el 2015, el PP va fer un canvi al Codi Penal que va fer que allò que no era delicte el 9-N sí que ho fos l’1-O, i cal reformar-ho”.

  Pere Aragonès es mostra convençut que amb la modificació del delicte de sedició es redueix “el marge d’arbitrarietat” dels jutges, afirmant que “aquests canvis rebaixen les penes i l’abast dels delictes. Els jutges continuen tenint instruments al seu abast, però hem reduït el marge arbitrari que puguin tenir”.

  El president Aragonès ha defensat que el canvi en la sedició l’han aconseguit “sols”, afirmant que “ningú ens ha acompanyat i hem arribat fins aquí”. El president català ha afegit que l’objectiu de la taula de negociació Estat-Generalitat és el de “continuar batallant per arribar fins a l’amnistia” i donar resposta a les demandes del govern català “amb un referèndum acordat”. Una qüestió que es tractarà en una nova reunió de la taula de negociació, abans de final d’any.

  Aragonès també ha respost la ministra de Defensa, Margarita Robles, la qual ha afirmat que “totes aquelles persones que hagin comès un delicte” acabaran davant d’un jutge, i que Espanya continua “protegida” perquè el govern central continua tenint eines com l’article 155 de la Constitució o “altres delictes contra la Constitució que no s’han tocat”, com seria el cas del de rebel·lió. Pere Aragonès ha respost que “la ministra Robles es deu pensar que, a banda de ministra, és jutgessa. Això ho decideixen els tribunals”.

  Per altra banda, Aragonès ha assegurat que “no van lligades” l’aprovació dels comptes de la Generalitat i la dels pressupostos generals de l’Estat. Aragonès diu estar convençut que el pressupost català tirarà endavant, tot i que “dependrà de si Junts vol exercir la seva responsabilitat o no, però estic convençut que hi haurà pressupostos”.

  El president de la Generalitat també ha defensat que ara no convé convocar eleccions anticipades a Catalunya, “en un context de crisi econòmica i inflació pels núvols, una paràlisi de mig any no és el que necessita la societat catalana”. En aquest sentit, Aragonès defensa esgotar la legislatura “i tenir encara més força en la següent, per seguir avançant i resoldre el conflicte polític”.

  (Visited 66 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari