Els demòcrates continuaran controlant el Senat dels EUA després de guanyar a Nevada

Catherine Cortez Masto serà l'única dona llatina a la cambra alta estatunidenca

Catherine Cortez Masto, senadora demòcrata de Nevada
Catherine Cortez Masto, senadora demòcrata de Nevada.

Els demòcrates continuaran controlant el Senat dels EUA després del triomf de Catherine Cortez Masto davant el republicà trumpista Adam Laxalt ahir, dissabte 12 de novembre, a l’estat de Nevada, després de quatre dies d’escrutini. El partit liderat per Joe Biden suma 50 representants, els necessaris per tenir la majoria a la cambra alta per al que queda del seu mandat presidencial. La segona volta de les eleccions de mig mandat del 6 de desembre a Geòrgia es decidirà si la formació demòcrata amplia el seu avantatge respecte als conservadors.

Laxalt va encapçalar l’escrutini des del dimecres, dia 9. La batalla s’ha decidit després del recompte de les 22.000 paperetes del vot per correu, sobretot les del comtat de Clark (Las Vegas).

Com a altres estats, l’escrutini no ha acabat (98%), però l’avantatge és clar. La demòcrata ha aconseguit el 48’8% dels vots (487.829) i Laxalt el 48’1% (481.273). Cortez Masto serà l’única dona llatina en la cambra alta.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari