Catalunya invertirà 80 milions en els municipis que lluitin contra el canvi climàtic

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha indicat que “aquesta inversió multiplica per 20 el suport econòmic per fer front als plans de mitigació i adaptació” actuals

Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab)
Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab).

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha anunciat que la Generalitat de Catalunya invertirà 80 milions d’euros en els pròxims quatre anys per finançar mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic. En el cim del clima de Sharm el-Sheikh ha informat que la inversió de la iniciativa es destinarà a projectes mediambientals impulsats per ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals i entitats municipals catalanes.

El pla tindrà dues etapes. La primera començarà en el 2023, acabarà en el 2024 i lliurarà uns 40 milions d’euros recaptats a partir del “fons climàtic” (la meitat dels ingressos deriva dels impostos sobre les emissions de CO₂ dels vehicles). En la segona etapa s’obrirà una nova convocatòria per invertir 40 milions d’euros més fins al 2026. La Conselleria ha indicat que els detalls de la primera convocatòria es publicaran en els pròxims dies.

Jordà ha assegurat que “aquesta inversió multiplica per 20 el suport econòmic per fer front als plans de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Fins ara el pressupost per a aquests projectes era d’un milió d’euros anual. “L’emergència climàtica ens interpel·la a tots. Per això, hem d’invertir els màxims recursos possibles abans que sigui massa tarda”, ha expressat la consellera d’Acció Climàtica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.