Junqueras titlla de “gran èxit” la derogació de la sedició

El president d'ERC ha recordat que el retorn de la secretària general del partit, Marta Rovira, dependrà de les interpretacions del Tribunal Suprem

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha elogiat el pacte entre el PSOE i ERC per derogar el delicte de sedició: “És un gran èxit”. Ha assegurat que reformar el delicte de desordres públics és “extraordinàriament positiu”. Ho ha fet a una entrevista a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio.

Ha assegurat que la iniciativa permetrà “que els aparells antidemocràtics de l’Estat tinguin menys eines per fer el seu treball antidemocràtic” i que el millor és que el Tribunal Suprem tingui poques possibilitats per “retorçar el dret”.

Tornaran Rovira i Puigdemont?

Junqueras ha recordat que el retorn de la secretària general del partit, Marta Rovira, i del president a l’exili, Carles Puigdemont, dependrà de les interpretacions del Tribunal Suprem. “Recordi que el Suprem ens va acusar de rebel·lió només per impedir que poguéssim exercir els nostres càrrecs electes quan era evident que la rebel·lió no existia i recordi que el Suprem manté l’acusació de rebel·lió contra alguns dels exiliats com Marta Rovira. Per tant, és molt difícil fer vaticinis sobre què passarà exactament”, ha indicat.

Que es revisi la meva inhabilitació depèn de la interpretació d’un tribunal, i fins ara no han tingut escrúpols en acusar-nos de rebel·lió, impedint que exercíssim les nostres funcions com a càrrecs electes i no ha tingut cap escrúpol en imputar-nos per sedició quan hi ha tres magistrats que diuen que cap dels fets que se’ns imputen és constitutiu de cap delicte en el codi penal”, ha expressat.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari