Aragonès celebra la reforma de la sedició, però busca “ampliar acords”

El president de la Generalitat desvincula la modificació del Codi Penal dels pressupostos estatals i catalans

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès (Ruben Moreno)

    Foto: Generalitat / Ruben Moreno

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest divendres l’acord entre ERC i el PSOE per “eliminar, esborrar i suprimir” el delicte de sedició, i ha assenyalat que “amb l’eliminació de la sedició serà més difícil perseguir judicialment l’independentisme”.  En una compareixença des de la galeria gòtica del Palau, Aragonès ha manifestat que la reforma del delicte és un pas endavant, però que el Govern continuarà treballant “amb tota determinació per ampliar acords“.

    “És un pas important i caldrà fer-ne més. Estem compromesos per aconseguir els efectes de l’amnistia”, ha afirmat el cap de l’executiu català. L’acord al qual han arribat el Govern de Pedro Sánchez i el d’Aragonès implica la supressió del delicte de sedició del Codi Penal i la inclusió del de “desordres públics agreujats”, que tindrà una pena màxima de cinc anys.

    Aragonès ha assegurat que aquesta modificació ajuda als condemnats per l’1-O, i ha defensat “és una clara mostra que perseverar en els teus objectius dona fruits”. Preguntat per si l’acord amb els socialistes està vinculat al suport d’ERC als pressupostos estatals i al del PSC en el cas dels autonòmics, el president de la Generalitat s’ha limitat a manifestar que “això no va de partits, va de drets i llibertats“, i que “els protagonistes, l’objecte que avança en aquesta negociació, no són les posicions dels partits, sinó els drets i les llibertats”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari