Puigdemont, contra la reforma de la sedició: “No es desjudicialitzarà res”

L'exlíder de Junts acusa Pedro Sánchez de ser "un mestre en l'art de l'enganyifa"

    L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

    Foto: @KRLS

    L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat el seu rebuig a la reforma del delicte de sedició pactada entre ERC i el Govern central i, contràriament al que ha assegurat el cap de l’executiu català, Pere Aragonès, el líder del Consell de la República ha destacat que “el delicte no es deroga”, sinó que “se li canvia el nom i s’anuncia una rebaixa de penes”.

    En un enfilall a Twitter, Puigdemont ha afirmat que amb la modificació del Codi Penal “no es desjudicialitzaria res” i, en aquest sentit, ha assenyalat que “si et condemnen a presó per organitzar i convocar un referèndum d’independència, tan se val si són 15 anys de presó o en són cinc” perquè “estan criminalitzant un dret”. “El guany individual (passar menys temps a la presó) no desemboca en un guany polític“, ha afegit.

    “Menys anys de presó no vol dir menys judicis ni menys causes. Vol dir només menys temps a presó”, ha destacat Puigdemont, que ha assenyalat que els anuncis del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “mai no són allò que semblen”, i ha considerat que el cap de l’executiu central “és un mestre en l’art de l’enganyifa”.

    L’expresident de l’executiu català ha assegurat que “qualsevol acusació pels fets de l’octubre del 2017 que es faci a l’empara de la reforma del delicte seria la demostració d’un engany” ja que, a parer seu, si la sedició es deroga “no hi pot haver condemna ni persecució”.

    (Visited 66 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari