La justícia europea rebutja el recurs d’Artur Mas per les informacions de ‘El Mundo’

El TEDH considera que l'expresident no va esgotar totes les opcions de la justícia espanyola

  El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha rebutjat la demanda de l’expresident de la Generalitat Artur Mas contra les informacions publicades el 2012 pel diari El Mundo, i en les quals s’acusava Ma i al també expresident català Jordi Pujol d’haver-se lucrat a través del Palau de la Música. L’expresident Mas havia presentat un recurs davant la justícia europea que es posicionés sobre el cas.

  Ara, el TEDH ha decidit no admetre el recurs de Mas en considerar que l’expresident ha fonamentat malament la seva demanda, i la declara inadmissible en considerar que no havia esgotat totes les vies de la justícia espanyola. La justícia europea diu que escollint només la via penal, Mas s’ha privat de la possibilitat de reparació prevista per la via civil.

  El cas va saltar en la campanya electoral de les eleccions al Parlament del 2012, quan El Mundo va publicar uns suposats informes de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional que, posteriorment, ningú va reconèixer. En aquests informes es deia que Mas i Pujol haurien cobrat comissions del Palau de la Música que haurien dipositat a Suïssa. Posteriorment, s’ha vinculat aquests suposats informes a l’anomenada policia patriòtica desprestigiar líders independentistes.

  (Visited 56 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari