La Fiscalia demana que s’aparti un perit de Borràs condemnat per assassinat i tortura

La líder de Junts havia encarregat a l’ultradretà Emilio Hellín, assassí de Yolanda González, un informe clau per defensar-se en el cas dels contractes de la ILC

La presidenta de Junts, Laura Borràs

La Fiscalia ha demanat al jutge de la causa sobre la fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que aparti Emilio Hellín, un perit de la líder de Junts, Laura Borràs, que va ser un militant de la formació ultradretana Fuerza Nueva condemnat pel segrest, l’assassinat i la tortura de Yolanda González, una jove de 19 anys, el 1980.

Segons revela Eldiario.es, Hellín, que ara es fa dir Luis Enrique, havia rebut l’encàrrec de la defensa de Borràs d’elaborar un informe sobre els correus electrònics del cas que pugui anul·lar-los com a prova, fonamental per evitar una condemna en el judici, en el qual la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya afronta una petició de pena de sis anys de presó.

La Fiscalia, segons la mateixa informació, argumenta en la seva petició al jutge que “qui ha transgredit la llei i el dret d’aquesta manera no pot ser considerat com a cooperador vàlid en cap acte o efecte de la justícia”. Fonts de la defensa de Borràs citades pel mateix diari digital asseguren que no han rebut cap notificació de la sol·licitud formulada pel Ministeri Públic.

Hellín, afegeix Eldiario.es, va ser apartat del cas Taula el 2018 i amics i familiars de la seva víctima van reclamar que no tornés a assessorar la Justícia, però segons el seu currículum ha intervingut en nombroses causes judicials mediàtiques, entre les quals els casos Malaya, José Bretón i Villarejo.

La reacció de Boye
Gonzalo Boye, advocat de Borràs, ha manifestat que l’equip de defensa jurídica de la líder de Junts selecciona els perits a partir d’una “decisió tècnica” i que els que han triat són “els millors”. A més, ha considerat que a la Fiscalia no li molesta el passat d’Hellin sinó “les conclusions a què arriba”.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La Fiscalia demana que s’aparti un perit de Borràs condemnat per assassinat i tortura”

Feu un comentari