Mas diu que cal demostrar que les empreses que van finançar CDC tenien tracte de favor

Afirma que de ser cert el 3% denunciarà "la persona o les persones que van intervenir"

  L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, que ja era regidor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a l’Ajuntament de Barcelona el 1987, ha afirmat que no es pot dir que CDC rebés diners d’empresaris per a finançar el partit a canvi d’alterar contractes públics.

  Artur Mas, després de recordar que en l’època on se situa el finançament il·legal de Convergència investigat en el cas del 3% “era legal” que empreses aportessin diners a fundacions vinculades al seu partit. Mas, però, ha dit que vincular aquestes donacions amb adjuracions irregulars d’obres públiques de la Generalitat “s’ha de demostrar, i si no, estem en el terreny de les suposicions”.

  En declaracions a Els matins de TV3, Artur Mas ha afirmat que els tresorers de CDC investigats en el cas del 3% no podien adjudicar obra pública directament, recordant que les adjudicacions les fan “unes meses de contractació, on hi ha fonamentalment tècnics, que seguint criteris tècnics, i que a més són meses col·legiades que no hi ha una sola persona, que n’hi ha vàries de persones, decideixen com s’adjudiquen els contractes públics”.

  En aquest context, Artur Mas ha assegurat que “la manera en què s’adjudiquen aquests contractes públics fa gairebé impossible que hi hagi qualsevol alteració sobre els fets objectius”. Mas s’ha desmarcat del presumpte finançament il·legal del partit al qual va militar fins a la seva desaparició, afirmant que si es demostra que hi va haver adjudicacions irregulars “denunciaré públicament la persona o les persones que van intervenir en això”.

  (Visited 73 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari