Afers Interns veu conducta delictiva en els mossos que van enfrontar-se a un veí del Raval

La DAI ha traslladat les diligències a un jutjat penal perquè valori l'actitud dels agents

  Mossos d'Esquadra fora de servei enregistrats per veïns del Raval

  La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha trobat indicis que els agents de la policia catalana que, estant fora de servei, van enfrontar-se a un veí del barri del Raval de Barcelona van actuar de manera delictiva. Els fets es remunten al passat octubre, quan un grup de mossos que, segons els testimonis presents, anaven alcoholitzats, van protagonitzar un enfrontament amb veïns del Raval.

  Segons ha avançat El Periódico, la investigació oberta arran dels vídeos enregistrats pels veïns ha conclòs que el testimoni dels agents -contrari a la versió dels presents- no concorda amb l’actitud que es veu en les imatges, de manera que la seva conducta ha de ser valorada per un jutge. La DAI, doncs, ha traslladat les diligències a un jutjat penal.

  Els mossos van declarar que un veí del Raval amb múltiples antecedents i la seva parella van atacar-los en passar per sota del seu domicili llançant alguns objectes. La versió dels ciutadans, però, és completament diferent de la dels agents i la parella assegura que van veure dos agents fora de servei “pixant a la porta” de la seva porteria i que, en recriminar-los la seva actitud, van rebre insults racistes i sexistes dels mossos, i van llançar-los gots de vidre.

  Els policies van tornar dues hores després i, segons la versió del veí del Raval, alguns agents van trencar la porta del seu bloc i es van endur dos patinets elèctrics, els quals l’home assegura que no eren robats perquè conserva les factures de compra. Precisament, segons el mitjà citat, l’assumpte dels patinets preocupa a la DAI ja que, si van agafar-los de l’interior del bloc, significa que van entrar en una propietat privada sense permís. Els mossos en qüestió també hauran de respondre per alguns insults com “puta” que van enregistrar els vídeos i que anirien dirigits a la parella de veïns.

  No obstant això, la DAI també ha trobat indicis que l’home va agredir els policies i que hauria comès suposadament un delicte d’atemptat contra l’autoritat. De fet, el sindicat USPAC dels Mossos ha presentat una querella contra el veí i la seva parella per aquest delicte, la qual ja ha sigut admesa per un jutjat.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.