Junqueras espera que el PSC s’acosti al “80% que vol el final de la repressió”

El dirigent d'ERC ha dit que el principal rival dels republicans són els socialistes que sempre "han sumat" amb Junts

    El president d’ERC, Oriol Junqueras, condiciona les negociacions dels pressupostos de la Generalitat amb els socialistes al fet que “el PSC ha de fer passos per reconciliar-se amb el 80% de la societat catalana que vol el final de la repressió”. Junqueras ha fet aquestes declaracions a Els matins de TV3 poques hores després que el PSC s’hagués reunit amb l’executiu de Pere Aragonès per parlar dels comptes catalans.

    En aquest context, Oriol Junqueras ha afirmat que “el principal rival d’ERC és el PSC”, assegurant que “es demostra perquè PSC i Junts han sumat sempre que han pogut”. L’entrevista amb Junqueras s’ha fet simultàniament amb una connexió telemàtica amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, fugida a Suïssa de la justícia espanyola. Rovira ha afirmat que “mai he rebut cap visita del PSOE” i que “si haguessin vingut, m’hi hauria assegut, però no s’han atrevit a fer-ho”.

    Pel que fa a les reclamacions independentistes davant l’Estat, Oriol Junqueras diu que els republicans “volem ser els abanderats de la negociació política com a eina de resolució del conflicte”. Per a Junqueras “la lluita antirepressiva és fonamental en el camí cap a la independència” i que “les majories i els acords són clau”. En aquest sentit, el dirigent republicà considera que “ERC no ha tocat sostre”, afegint que “al país li convé que un partit endreçat tingui la màxima força possible”.

    (Visited 44 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari